De bedrägliga drömmarnas tid #6: Ann Ighe

FÖRELÄSNING: STATEN OCH KAPITALET – HUR LÄNGE KAN VI FORTSÄTTA SJUNGA SAMMA SÅNG?

Ons 13 november kl. 19

ENTRÉ
40 kr / gratis för medlemmar i Angereds Teater eller Clandestino institut. Obs! Endast kontant betalning.

PLATS
Angereds Teater/Andra Stället, Triörgatan 1 i Angereds Centrum. Du tar dig enklast hit med spårvagn 4, 8, 9 till Angered C, där finns skyltar till Andra Stället.

ANMÄLAN
Begränsat antal platser, obligatorisk anmälan till info@angeredsteater.se | 031-331 54 08
STATEN OCH KAPITALET – HUR LÄNGE KAN VI FORTSÄTTA SJUNGA SAMMA SÅNG?
Det finns starka åsikter om statens roll i ekonomin i vår tid. Skall den vara större, skall den vara mindre eller har globaliseringen helt enkelt gjort att den är överspelad? Ann Ighe reflekterar över detta utifrån följande övergripande frågor: Hur ser de ekonomiska flödena ut i vår tid? Vad har ett värde? Varor, arbete, barn, omsorg? Hur hänger ekonomisk och politisk makt ihop? Finns det en gemensam sfär?

Ann Ighe är forskare och lärare i ekonomisk historia och Europakunskap vid Göteborgs universitet, skribent och medlem i redaktionen för tidskriften Ord&Bild, senast också i temaredaktionen för tidskriften Fronesis nummer ”Klass” (nr 40-41).