KONONO NO1

konono_noWEB

OCEANEN | STIGBERGSTORGET 8 | GÖTEBORG | 20 FEBRUARI 2015

Hemma i Kongo Kinshasa är bandet ett fenomen sedan sjuttiotalet, men det är först under de senaste åren som Konono no 1 nått internationell framgång, inte minst tack vare albumet Congotronics och samarbeten med Björk. Deras lika svängiga som skitiga sound bygger på skrotslagverk och elektrifierade tumpianon som spelas genom distade gitarrförstärkare. Normalt uppträder Konono no 1 i betydligt större konsertlokaler, så räkna med en unik och intim upplevelse med ett av Afrikas mest uppmärksammade band.

DJ:S UNDER KVÄLLEN:
Olof Heinö: Musikentusiasten som ständigt är på jakt efter nya rytmer och spännande sound till sina dj-sets. I det organiska svänget överbryggas kontinenter i allt från hypnotiska fältinspelningar till moderna produktioner.
Krita: Veteran inom Göteborgs psykedeliska underjord, som tar med sina bästa grooves från söder om Gibraltar.