MARY OCHER + YOUR GOVERNMENT

MaryOcher_WEBB

Med sin drömska, elektroniska avant-pop och teatraliska framtoning har Mary Ocher de senaste åren tagit sin självklara plats på Europas undergroundscener. Hennes säregna röst och konstinspirerade liveframträdanden i kombination med upproriska och spretiga genre-blandningar både skaver och kittlar i en oemotståndlig dissonans.

Under uppväxten i Tel Aviv började Moskva-födda Mary Ocher att vid 11-års ålder både skriva och skapa musik. Numera är hon baserad i Berlin där hon förutom musik även skapar film, visuell konst, foto och poesi. Där blev Mary Ocher snabbt en del av stadens blomstrande unga internationella konstscen, och är idag även medlem i konstnärskollektivet Autodiktat för självlärda konstnärer.

Debuten War Songs kom 2011 och hennes andra album Eden från 2013 producerades av kanadensiske garage-rock musikern King Khan. Samarbetet ledde till en 50-dagars turné 2014 runt USA och Kanada, efter vilken hon blev inbjuden av Yeah Yeah Yeah’s Karen O för att spela på Genesis Charity event.

Mary Ochers senaste projekt, Mary Ocher + Your Government, är ett samarbete med trumduonn Your Government som infört tribal-influenser i Mary Ochers musik. Debutalbumet kom i januari och i år kan Göteborgarna fira in våren tillsammans med dessa pionjärer när Mary Ocher + Your Government spelar på Oceanen den 30 april!