RÄTTEN ATT BERÄTTA: Athena Farrokhzad i samtal med Arazo Arif

athenaInom ramen för projektet Rätten att berätta presenterar Clandestino Institut:

ATHENA FARROKHZAD i samtal med ARAZO ARIF om revolutionens och migrationens plats i den svenska litteraturen.

Plats: Folkteatern i Göteborg
Datum: 14 februari 2017
Klockan: 18.00-20.00.

Athena Farrokhzad är poet, översättare, dramatiker och lärare vid Biskops Arnös författarskola. 2013 utkom hennes debut Vitsvit på Albert Bonniers förlag, en diktsamling som kretsar kring erfarenheter av revolution, krig, migration och rasism och hur det villkorar människors relationer till sin omvärld. Boken har översatts till ett tiotal språk och dramatiserats av Saga Gärde för Sveriges Radio Drama och av Farnaz Arbabi för Unga Klara. 2016 utkom hennes andra diktsamling Trado, skriven tillsammans med den rumänska poeten Svetlana Cârstean.

Arazo Arif är verksam som poet, journalist och kritiker utbildad vid Biskops Arnös författarskola. För närvarande är hon redaktör för plattformen Kultwatch och studerar masterprogrammet i litterär gestaltning på Valand.

Foto på Athena Farrokhzad: Khashayar Naderehvandi
Foto på Arazo Arif: Gustavo Perillo Nogueira

[Programmet ingår i serien Rätten att berätta som löper parallellt med vår kurs Creative Writing for Newcomers som leds av den irakiske författaren Hassan Blasim.]